Leuk jurkje! – Kinderkleding geïmporteerd uit China

Steeds vaker zie ik op Facebook een leuk jurkje of shirtje langskomen dat wordt verkocht door iemand van wie ik vrijwel zeker weet dat hij of zij geen webwinkel heeft. Meestal werkt het als volgt: je kunt de kleding bestellen met een levertijd van 3 tot 4 weken, de maatvoering is anders dan we gewend zijn en de kleding wordt aangeboden voor een mooie prijs. Het ‘geheim’? De kleding wordt geïmporteerd vanuit China! Kleding importeren is de laatste jaren steeds gemakkelijker geworden door het uitgebreide aanbod aan websites die dit mogelijk maken. Het is heel simpel & werkt praktisch hetzelfde als het bestellen in een Nederlandse webshop: je kiest het product dat je wilt bestellen, rekent af (veelal met creditcard of pay-pall) en het product wordt (vrijwel altijd) gratis naar je verzonden.
Kleding import China

Het aanbod verschilt: sommige Chinese aanbieders bieden de producten aan per stuk, andere aanbieders bieden pakketten met meerdere stuks. Je hebt geen KVK inschrijving nodig om de producten te bestellen dus jij en ik kunnen vandaag nog inkopen doen!
Kortom, het wordt je wel heel gemakkelijk gemaakt om goedkoop producten in te kopen en met winst weer te verkopen, al hoef je niet te verwachten dat je er rijk van wordt, je winstmarge is vaak niet zo hoog. En voordat je helemaal los gaat, bedenk een aantal dingen: je mag producten verkopen aan anderen zonder KVK-inschrijving zolang je dit als hobby doet en de verdiensten beperkt blijven. Je behoeft geen BTW af te dragen en je geeft je inkomsten op onder ‘overige inkomensten’ bij de belasting. Logischerwijs zit hier dus ook een grens aan en kun je niet onbeperkt verkopen.
Overigens hoef je hier uiteraard niet over na te denken als je alleen producten voor eigen gebruik importeert uit China.

Wel moet je altijd rekening houden met de douane en de invoerrechten. Tot 22 euro mag je vrij invoeren, je hoeft dan geen extra kosten te betalen. Heb je een bestelling gedaan met een waarde hoger dan 22 euro? Als je bestelling er dan door de douane uitgehaald wordt moet je hierover BTW betalen (21%) en inklaringskosten (€12,50). Boven de 150 euro komt er nog een extra kostenpost bij: 6% douanerecht.

Tot slot mag je geen nep-merken importeren, dus bij import van fake Ralph Lauren pakjes heb je kans dat het pakket wordt ingenomen door de douane.

Kortom, er zijn wat dingen die je moet weten, maar al met al is het mega simpel! Ik ben enthousiast en vind het gaaf dat er op deze manier spontaan zoveel kleine ondernemers ontstaan! Ode aan alle mini-ondernemers, misschien dat ik binnenkort ook een poging ga wagen!

Ook kleding importeren voor jezelf of om door te verkopen? De grootste website in kinderkleding: http://nl.aliexpress.com/. Kijk ook eens op http://www.chinakopen.nl als je interesse hebt! Succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s